Piano magiër Mikhail Pletnev keert na vijf jaar terug in België voor een solorecital op 11 oktober in deSingel Antwerpen.

Maria João Pires speelt op 4 februari in Amare Den Haag een duo recital met Ignasi Cambra als onderdeel van haar afscheidsrecitaltournee. De Portugese meesterpianiste heeft besloten haar goede vriend en gerespecteerde collega, de Spaanse pianist Ignasi Cambra, mee te nemen om samen twee bijzondere composities van Schubert en Mozart uit te voeren. Tussen deze stukken door brengen ze allebei een belangrijk werk voor solopiano. Een uitgelezen kans voor alle pianoliefhebbers de zeer geliefde pianopoëte Maria João Pires in een uniek concert nog eenmaal te bewonderen.

Op 24 maart in La Salle Philharmonique Luik, op 12 juni in Flagey Brussel en op 14 juni in Amare Den Haag volgen recitals van Arcadi Volodos. Deze geniale magiër maakt van zijn optreden een intense muzikale belevenis om nooit te vergeten.

Op 4 juni in Amare Den Haag en op 6 juni in deSingel Antwerpen schittert Grigory Sokolov, de absolute ‘grootmeester’ die de virtuositeit voorbij is.

Vier magistrale vertegenwoordigers uit het topsegment van de wereld der pianomuziek. Zij creëren op hun eigen onnavolgbare wijze een muzikale kosmos van poëzie, melancholie en passie waarbij alle dynamische uitersten worden opgezocht.

Kortom: ervaar de magie van de meesterpianist!

Over deze concerten

Over de artiesten

  • ‘Pianodichteres’ Maria João Pires wordt door velen als ’s werelds beste vertolker van Mozart en Beethoven gezien. Haar uitvoeringen zijn verfijnd en spiritueel. Ze is wat men noemt een muzikaal medium.

  • Grigory Sokolov is zonder twijfel een van de indrukwekkendste levende pianisten. Uitvoeringen van de Russische grootmeester zijn zo overtuigend in conceptie, dat ze zowel vanzelfsprekend als nieuw klinken.

  • Volodos heeft alles – verbeeldingskracht, passie en fenomenale techniek – om zijn ideëen op de piano uit te voeren. Ongekende virtuositeit, gecombineerd met een uniek gevoel voor ritme, kleur en poëzie maken Volodos een intense verhalenverteller, vrij en onbevangen.

  • De geniale pianist en dirigent Mikhail Pletnev, winnaar van de Tchaikovsky Piano Competition in 1978, is niet alleen een van de beste vertegenwoordigers van de Russische pianoschool, maar ook een verbluffend en eigenzinnig vertolker van het standaardrepertoire.

Deel dit artikel

Leave A Comment