Een stralender ouverture van de zomer dan met de klanken van Schubert, Schumann en Liszt onder de magische handen van deze muzikale alleskunstenaar is nauwelijks denkbaar! 

Op 14 juni verwelkomen we Arcadi Volodos in Amare, Den Haag.

Woorden schieten te kort voor de omschrijving bij een recital van de ‘ongeëvenaarde toetsenborddichter’ Arcadi Volodos.

“Van vurige passages tot momenten van sublieme stilte, meesterpianist Arcadi Volodos toont het volledige scala van zijn onvoorspelbare talent.”
– The Guardian

“Volodos begon als een vingervlugge virtuoos die zich met de jaren meer en meer daarvan afkeerde en op zoek ging naar de poëzie en verstilling in de muziek. In dit recital gaan die twee kanten van zijn kunstenaarschap een dialoog aan.”
– Joost Galema, NRC

Laten we de meester zelf aan het woord:

“Ik hou ervan om binnen de muziek te reizen. In een recital heb ik meer keuze in kleurentempi, rubato, kortom, de vrijheid van expressie is niet te vergelijken met orkest optredens.”

“De stilte in de zaal, het grootste teken van concentratie van het publiek, is de ultieme beloning voor de artiest.”

“Ik hou van concerten omdat ik daar het gevoel van avontuur en spontaniteit terugvind.”

“Ik houd niet zo van het woord virtuoos. Wat betekent het? Snel spelen en de juiste noten raken? Het gaat niet om snelheid, daar zijn de Olympische Spelen voor!”

“Werken zoals de sonates van Schubert en alle grote werken begeleiden ons ons hele leven. We reizen met hen door het leven, onze relatie met hen verandert in de loop van het leven, dankzij hen evolueren we als muzikant… Wanneer wij, de ‘gewone stervelingen’, de muziek van geniale componisten spelen, proberen we een klein beetje dichter bij hun wereld te komen.”

Hét pianorecital dat je niet mag missen! Zorg ervoor dat u erbij bent door nu uw kaarten te kopen via onze website of door te bellen naar 070 88 00 333.

 

Over dit concert

Over de artiest

  • Volodos heeft alles – verbeeldingskracht, passie en fenomenale techniek – om zijn ideëen op de piano uit te voeren. Ongekende virtuositeit, gecombineerd met een uniek gevoel voor ritme, kleur en poëzie maken Volodos een intense verhalenverteller, vrij en onbevangen.

Deel dit artikel

Leave A Comment