Op zondagmiddag 13 november 2022 start in de grote concertzaal van Amare Den Haag een reeks van unieke concerten, gepresenteerd door World Master Pianists.

In het eerste seizoen geven drie pianisten die tot de absolute wereldtop gerekend mogen worden hun solorecital. Het openingsconcert op 13 november wordt gegeven door Arcadi Volodos de meester van de verbeeldingskracht en de verstilling. De opbrengst van dit concert komt mede ten goede aan Stichting Overleven met Alvleesklierkanker – Support Casper.

Op 5 april 2023 maakt de Grand Old Lady uit Portugal, Maria João Pires, haar opwachting. De meesterpianiste die al decennialang met haar prachtige spel en innige intimiteit de immense kracht van haar poëtische klankrijkdom ten toon spreidt.

Op 28 juni 2023 sluit Evgeny Kissin, de sterpianist vermaard om zijn nimmer aflatende passie en totale overgave, het seizoen af met een ode aan Rachmaninoff.

Het is Den Haag waar de muziekliefhebber de magie van de Meesterpianisten ervaart!

Over deze concerten

Over de artiesten

  • ‘Pianodichteres’ Maria João Pires wordt door velen als ’s werelds beste vertolker van Mozart en Beethoven gezien. Haar uitvoeringen zijn verfijnd en spiritueel. Ze is wat men noemt een muzikaal medium.

  • Voormalig wonderkind Evgeny Kissin heeft een unieke intensiteit en is een perfectionist pur sang. Zijn formidabele techniek staat volledig in dienst van het verlangen naar een diepe toon. In zijn pianospel zit een zinderende passie die ontketent in euforie.

  • Volodos heeft alles – verbeeldingskracht, passie en fenomenale techniek – om zijn ideëen op de piano uit te voeren. Ongekende virtuositeit, gecombineerd met een uniek gevoel voor ritme, kleur en poëzie maken Volodos een intense verhalenverteller, vrij en onbevangen.

Deel dit artikel

Leave A Comment