Een onvergetelijk magisch concert van Grigory Sokolov mag je gewoon niet missen. World Master Pianists presenteert op 4 juni deze grootmeester voor de allereerste keer in Amare Den Haag. U kunt daarbij zijn!

Stel u in op Sokolov’s voorkeur voor vaste rituelen, weerspiegeld in een jaarlijks zesmaandelijks internationaal tourprogramma, altijd gehuld in een klassiek rokkostuum, gedempte zaalbelichting en niet te vergeten, aan het slot van zijn optreden, zes toegiften!

Laat u betoveren door de ‘gouden uren’ van Sokolov, waarin hij meesterwerken van J.S. Bach, Chopin en Schumann tot leven brengt. (zie voor uitgebreide programma informatie www.worldmasterpianists.nl/concerten). Elk noot wordt een juweel, elk moment een ervaring die u voor altijd bij zal blijven.

‘Een concert moet een avondvullende totaal-ervaring zijn, met een dramaturgische opbouw, een artistieke balans van verrassing en herkenning, en – essentieel! – de kans om er langzaam diep in weg te zinken’ schrijft Rahul Gandolahage in NRC. Het zijn deze luisterervaringen die de pianorecitals van Sokolov uniek maken waarbij elke noot een diepgravende betekenis heeft. Hier gebeurt iets onherhaalbaars, een existentiële ervaring die niet kan worden gereproduceerd op opnames, wat de reden is waarom Sokolov zelden concertopnames uitbrengt.

Met het ‘première-recital’ van Grigory Sokolov positioneert Den Haag zich met zijn pracht concertzaal prominent in het meest exclusieve segment van de klassieke muziek. Er zijn weinig pianisten op deze wereld die kunnen wedijveren met Sokolov’s meesterschap. Wat een voorrecht dat hij Amare Den Haag in de armen heeft gesloten!

Tenslotte, laat u zich inspireren door de nu wel zeer actuele woorden van Christiane Peitz in de TAGESSPIEGEL. ‘Als wij mensen net zo respectvol met elkaar omgingen als Grigory Sokolov met muziek, zou onze wereld er een stuk beter uitzien’.

Mis deze buitengewone gelegenheid niet! Zorg ervoor dat u erbij bent door nu uw kaarten te kopen via onze website of door te bellen naar 070 88 00 333.

Over dit concert

Over de artiest

  • Grigory Sokolov is zonder twijfel een van de indrukwekkendste levende pianisten. Uitvoeringen van de Russische grootmeester zijn zo overtuigend in conceptie, dat ze zowel vanzelfsprekend als nieuw klinken.

Deel dit artikel

Leave A Comment