“Arcadi Volodos speelde ondanks de koorts met onnavolgbare souplesse en er was stormachtige bijval voor last minute invaller Aidan Mikdad.”
– Herman Rosenberg in Den Haag Centraal.

Het team van World Master Pianists kijkt terug op een memorabel openingsconcert op 13 november in Amare Den Haag. Het concert was behalve de start van World Master Pianists ook een eerbetoon aan Prof. Casper van Eijck, die zich met zijn Stichting inzet voor een beter perspectief voor Alvleesklierkankerpatiënten.

Door ziekte was het tot op het laatste moment spannend of Arcadi Volodos zijn deelname aan het concert kon realiseren. Maar hij speelde! Het pas 20-jarige Nederlandse supertalent Aidan Mikdad speelde vervolgens na de pauze en met instemming van Volodos, een prachtige selectie van composities van Aleksandr Skrjabin. Zijn toegift, Skrjabin’s Nocturne for the Left Hand Alone, op. 9 nr. 2, werd ovationeel bejubeld.

World Master Pianists dankt het publiek dat met ons de start van dit nieuwe muzikale avontuur heeft meebeleefd. Wij kijken ernaar uit om u in het voorjaar weer in goede gezondheid te begroeten bij het recital door Maria João Pires (5 april) en/of Evgeny Kissin (28 juni) en wensen u alvast een fijne decembermaand toe.

Foto’s Mirjam Lems

Over de artiest

  • Volodos heeft alles – verbeeldingskracht, passie en fenomenale techniek – om zijn ideëen op de piano uit te voeren. Ongekende virtuositeit, gecombineerd met een uniek gevoel voor ritme, kleur en poëzie maken Volodos een intense verhalenverteller, vrij en onbevangen.

Over het concert

Over de concerten

Deel dit artikel

Leave A Comment