De magie van Schubert, Schumann en Liszt

Een van de meest diepzinnige musici ter wereld, Arcadi Volodos, is al 25 jaar niet meer weg te denken uit de absolute top der pianopoëten.

Volodos betovert zijn toehoorders, het is alsof je een spirituele eredienst bijwoont. Trouw omschreef zijn buitenaardse gaven als volgt: “Zijn unieke techniek stelt hem in staat in de ingewikkeldste passages stemmen naar boven te halen, die niemand anders kan realiseren of in de gaten heeft.”

Arcadi Volodos

De magie van Schubert, Schumann en Liszt

Pianorecital
Zondag 
24 maart, 2024
16:00
Salle Philharmonique - Luik 
Tickets vanaf: 17 euro

Programma

 • Franz Schubert

  Sonate in a kl.t., D 845

 • Pauze
 • Schumann

  Davidsbündlertänze, op. 6

 • Liszt

  2 Consolations
  Hongaarse rapsodie nr. 13

 • Volodos heeft alles – verbeeldingskracht, passie en fenomenale techniek – om zijn ideëen op de piano uit te voeren. Ongekende virtuositeit, gecombineerd met een uniek gevoel voor ritme, kleur en poëzie maken Volodos een intense verhalenverteller, vrij en onbevangen.

 • Salle Philharmonique

  Luik

  De Salle Philharmonique werd ingehuldigd in 1887. Sinds de inhuldiging, met de hulp van Eugène Ysaÿe, heeft het de grootste kunstenaars van zijn tijd voorbij zien komen: van Gustav Mahler (die er in 1899 zijn 2e Symfonie dirigeerde) tot Olivier Messiaen, Iannis Xenakis, Luciano Berio, Philippe Boesmans of Pascal Dusapin. Sinds september 2000 wordt het volledig beheerd door het Koninklijk Filharmonisch Orkest van Luik, dat er zijn symfonische concerten geeft en orgel- of pianorecitals, kamermuziekconcerten, wereldmuziek of oude muziek programmeert. De zaal heeft een capaciteit van 1.129 zitplaatsen.

  Locatie details

Pers

Over dit concert

Berichten

Over dit concert