Beethoven, Schumann & Schubert

Vanwege een onfortuinlijke samenloop van medische omstandigheden heeft Maria João Pires in overleg met World Master Pianists besloten haar solorecital te verplaatsen naar maandag 12 juni a.s. om 20.00 uur in Amare, Den Haag.

Als de Portugese pianiste Maria João Pires achter de toetsen plaatsneemt en u meeneemt op haar spirituele, muzikale reis, dan vergeet u de tijd en wordt u overspoelt door pure schoonheid.

Op 12 juni doet zij exclusief Amare aan om in World Master Pianists al haar Nederlandse bewonderaars nog eenmaal te betoveren met haar unieke interpretatie van Schubert laatste sonate in Bes gr.t.

Velen waren ervan overtuigd dat het afscheid van haar solistencarrière in 2016 definitief zou zijn. Maar gelukkig kwam Pires terug van dit besluit en is zij zo nu en dan nog solo te beluisteren. Pires heeft helemaal niets met ijdelheid of roem. Het gaat haar om de spirituele boodschap. In zovele van haar uitvoeringen bereikte ze momenten van immense zeggingskracht, die menigeen lang bijblijven. En áls zij speelt, zo weten wij collectief, dan gaat de hemel open: prachtig spel met een schatrijke verbeeldingskracht, innige intimiteit, sublieme stiltes, magie, poëzie, zangerigheid… ga zo maar door. Pires neemt haar toehoorders bij de hand en leidt hen, teder doch met grote mentale kracht, door de natuurlijke, niet in woorden uit te drukken rijkdom van de muziek.

Maria João Pires

Beethoven, Schumann & Schubert

Maandag 
12 juni, 2023
20:00
Amare - Den Haag 
Tickets vanaf: euro

Programma

 • Beethoven

  Sonate nr. 8 in c kl.t., op. 13 ‘Pathétique’

 • Schumann

  Kinderszenen, op. 15

 • Pauze
 • F. Schubert

  Sonate in Bes gr.t., D 960

Toegift

 • Schumann

  Arabesque in C gr.t., op. 18

 • ‘Pianodichteres’ Maria João Pires wordt door velen als ’s werelds beste vertolker van Mozart en Beethoven gezien. Haar uitvoeringen zijn verfijnd en spiritueel. Ze is wat men noemt een muzikaal medium.

 • Amare

  Den Haag

  Huis voor cultuur, educatie, events en ontmoeting

  De schitterende, nieuwe state-of-the-art concertzaal Amare in Den Haag is sinds herfst 2021 geopend en biedt ruimte aan 1.500 muziekliefhebbers. Deze nieuwe cultuurtempel, in het hartje van Den Haag, heeft een prachtige akoestiek en een internationale uitstraling. Het is ontworpen door architecten Patrick Fransen en Jo Coenen en de bouw heeft ruim 4 jaar geduurd.

  Locatie details

Berichten

Over dit concert