Overweldigt met Bach, Chopin & Sjostakovitsj

De Russische sterpianist Evgeny Kissin speelde in juni 2023 voor een uitverkochte zaal in Amare en liet de harten van alle pianoliefhebbers sneller kloppen.

Op 21 juni 2025 komt hij weer voor één concert terug naar Nederland: exclusief in Amare Den Haag. Een concert dat geen enkele pianofanaat mag missen!

“Evgeny Kissin soleert op eenzame hoogte”, kopte Wenneke Savenije een aantal jaar geleden. Ze omschreef de ervaring van het bijwonen van een Kissin-recital heel treffend: “De unieke intensiteit waarmee het voormalige wonderkind Evgeny Kissin op het slotconcert magistrale klanken aan de vleugel wist te ontlokken, was letterlijk ongehoord en wat mij betreft het Hoogtepunt der hoogte-
punten. Wat een architecturale helderheid en feilloze pianistieke trefzekerheid! Wat een ongelooflijke emotionele intensiteit, muzikale diepgang en spirituele waarachtigheid klonk er door in elke noot die hij speelde.”

Evgeny Kissin

Overweldigt met Bach, Chopin & Sjostakovitsj

Pianorecital
Zaterdag 
21 juni, 2025
20:00
Amare - Den Haag 
Tickets vanaf: 35.00 euro
Bestel tickets

Programma

 • Johann Sebastian Bach

  Partita nr. 2 in c kl.t., BWV 826

 • Frédéric Chopin

  Nocturne in g kl.t., op. 15 nr. 3
  Nocturne in Es gr.t., op. 55 nr. 2
  Polonaise nr. 3 in A gr.t., op. 40 nr. 1
  Scherzo nr. 4 in E gr.t., op. 54

 • Pauze
 • Dmitri Sjostakovitsj

  Prelude & Fuga in fis kl.t., op. 87 nr. 8
  Prelude & Fuga in Des gr.t., op. 87 nr. 15
  Prelude & Fuga in d kl.t., op. 87 nr. 24

  Sonate nr. 2 in b kl.t., op. 61

 • Voormalig wonderkind Evgeny Kissin heeft een unieke intensiteit en is een perfectionist pur sang. Zijn formidabele techniek staat volledig in dienst van het verlangen naar een diepe toon. In zijn pianospel zit een zinderende passie die ontketent in euforie.

 • Amare

  Den Haag

  Huis voor cultuur, educatie, events en ontmoeting

  De schitterende, nieuwe state-of-the-art concertzaal Amare in Den Haag is sinds herfst 2021 geopend en biedt ruimte aan 1.500 muziekliefhebbers. Deze nieuwe cultuurtempel, in het hartje van Den Haag, heeft een prachtige akoestiek en een internationale uitstraling. Het is ontworpen door architecten Patrick Fransen en Jo Coenen en de bouw heeft ruim 4 jaar geduurd.

  Locatie details