Hommage aan Maria João Pires

Tot onze grote spijt delen wij u mee dat het duo recital van Maria João Pires met Ignasi Cambra op 4 februari aanstaande in Amare Den Haag om medische reden komt te vervallen. Maria João Pires is door haar artsen met klem geadviseerd haar optredens voor de komende maanden te annuleren om volledig te kunnen herstellen.

Maria João Pires keek met groot plezier uit naar deze duo-tournee en het doet haar veel verdriet de concerten op zo’n korte termijn te moeten annuleren. Team World Master Pianists wenst haar geliefde meesterpianiste sterkte en een voorspoedig herstel toe, dat hopelijk mag leiden tot een weerzien in een volgend seizoen.

Samen met Maria João Pires heeft World Master Pianists besloten om het recital van 4 februari a.s. niet te annuleren maar om u een bijzonder concert ter vervanging aan te bieden. Het inmiddels wereldbefaamde pianoduo Lucas en Arthur Jussen voelt zich vereerd een concert te mogen geven als hommage aan de Portugese meesterpianiste die vanaf hun vroege jeugd aan de wortel stond van hun stormachtige muzikale loopbaan.

Van Pires leerden we het belang van ademhaling en het nooit scheiden van techniek en muzikaliteit. We hopen dat als mensen ons horen, ze een beetje Maria João Pires in ons herkennen.’ aldus Lucas.

Lucas & Arthur Jussen

Hommage aan Maria João Pires

Duorecital
Zondag 
4 februari, 2024
20:00
Amare - Den Haag 
Tickets vanaf: 29 euro

Programma

Op het programma staan werken voor quatre-mains en twee piano’s waarbij, in eerste instantie, onderdelen van het Pires/Cambra concert gehandhaafd zullen blijven. Het volledige programma bestaat uit de volgende werken:

 

 • Wolfgang Amadeus Mozart (1756 - 1791)

  Sonate voor vier handen in C gr.t., KV 521

 • Robert Schumann (1810 - 1856)

  Andante con Variazioni, op. 46 voor twee piano's

 • Jörg Widmann (1973 - )

  "Bunte Blätter" voor twee piano's

 • Pauze
 • Claude Debussy (1862 - 1918)

  Six Epigraphes Antiques, voor piano vierhandig

 • Sergei Rachmaninoff (1873 - 1943)

  Suite nr. 2 voor twee piano's, op. 17

Toegiften

 • Anton Arenski (1861 – 1906)

  "La Coquette" uit Suite nr. 2 voor twee piano's

Lucas & Arthur Jussen

Lucas & Artur Jussen behoren tot de meest gevraagde pianoduo’s van deze tijd. Gezien hun briljante internationale carrière kunnen we zeggen dat de broers Jussen (30 en 26) behoren tot één van Nederlands bekendste ambassadeurs als het gaat om klassieke muziek.

 • Amare

  Den Haag

  Huis voor cultuur, educatie, events en ontmoeting

  De schitterende, nieuwe state-of-the-art concertzaal Amare in Den Haag is sinds herfst 2021 geopend en biedt ruimte aan 1.500 muziekliefhebbers. Deze nieuwe cultuurtempel, in het hartje van Den Haag, heeft een prachtige akoestiek en een internationale uitstraling. Het is ontworpen door architecten Patrick Fransen en Jo Coenen en de bouw heeft ruim 4 jaar geduurd.

  Locatie details

Pers

Over dit concert

Berichten

Over dit concert