Grigory Sokolov in Salle Philharmonique

Sublieme vrijheid en meesterlijke controle

Op 11 juni treedt de Russische grootmeester onder de pianisten voor het eerst op in de prachtige zaal van de Philharmonie te Luik, onder World Master Pianists. Grigory Sokolov is zonder twijfel een van de indrukwekkendste levende pianisten.

Hij zet muziek met zoveel overtuigingskracht naar zijn hand, dat het vanzelfsprekend is en toch als nieuw klinkt. Zijn spel is een zoektocht naar de essentie, naar diepere lagen en onder zijn handen wordt ieder bekend stuk een ontdekking. Sokolov is superieur, maar nooit arrogant; hij staat boven alles, maar stelt zich vooral ten dienste van de muziek op.

Naar aanleiding van een van zijn recitals schreef een recensent van NRC Handelsblad: “Je kunt je geluk zoeken in reizen, sprituele trips of boeken. Of je woont een recital bij van de Russische meesterpianist. Een avond Sokolov is tripvervangend, want zijn musiceren is zelf een avontuur van en voor de geest. Sokolov mag je niet missen; de gewijde concentratie die ontstaat wanneer een pianist leeft voor muziek als sublieme uiting van menselijk kunnen, lijden en extase.”

Een concert dat u niet mag missen!

Grigory Sokolov

Grigory Sokolov in Salle Philharmonique

Zondag 
11 juni, 2023
20:00
Salle Philharmonique - Luik 
Tickets vanaf: euro

Programma

 • Henry Purcell (1659 – 1695)

  Ground in Gamut in G gr.t. Z. 645
  Suite nr. 2 in g kl.t. Z. 661
  Prelude
  [Almand]
  Corant
  Saraband
  A New Irish Tune [Lilliburlero] in G gr.t. Z. 646
  A New Scotch Tune in G gr.t. Z. 655
  [Trumpet Tune, called the Cibell] in C gr.t. Z.T. 678
  Suite nr. 4 in a. kl.t Z. 663
  Prelude
  Almand
  Corant
  Saraband
  Round O in D kl. t. Z.T. 684
  Suite nr. 7 in d kl.t. Z. 668
  Almand, very slow “Bell-bar”
  Corant
  Hornpipe
  Chacone in g kl.t. Z.T. 680

 • Pauze
 • W.A. Mozart (1756 – 1791)

  Sonate nr. 13 in Bes gr. t. KV 333 (315c) op. 7 nr. 2
  Allegro
  Andante cantabile
  Allegretto grazioso
  Adagio in b kl.t. KV 540

 • Grigory Sokolov is zonder twijfel een van de indrukwekkendste levende pianisten. Uitvoeringen van de Russische grootmeester zijn zo overtuigend in conceptie, dat ze zowel vanzelfsprekend als nieuw klinken.

 • Salle Philharmonique

  Luik

  De Salle Philharmonique werd ingehuldigd in 1887. Sinds de inhuldiging, met de hulp van Eugène Ysaÿe, heeft het de grootste kunstenaars van zijn tijd voorbij zien komen: van Gustav Mahler (die er in 1899 zijn 2e Symfonie dirigeerde) tot Olivier Messiaen, Iannis Xenakis, Luciano Berio, Philippe Boesmans of Pascal Dusapin. Sinds september 2000 wordt het volledig beheerd door het Koninklijk Filharmonisch Orkest van Luik, dat er zijn symfonische concerten geeft en orgel- of pianorecitals, kamermuziekconcerten, wereldmuziek of oude muziek programmeert. De zaal heeft een capaciteit van 1.129 zitplaatsen.

  Locatie details