Ode aan Rachmaninoff

Zinderende passie in ode aan Rachmaninoff

De Russische sterpianist Evgeny Kissin was in juni 2018 voor het laatst solo in Nederland te horen en in juni 2023 komt hij terug met een solorecital dat geheel in het teken staat van Rachmaninoff, wiens 150ste geboortejaar in 2023 wordt herdacht. Exclusief in Amare Den Haag!

Ook in 2018 speelde Kissin Rachmaninoff: “Evgeny Kissin soleert op eenzame hoogte”, kopte Wenneke Savenije. Ze omschreef de ervaring van het bijwonen van een Kissin-recital heel treffend:“De unieke intensiteit waarmee het voormalige wonderkind Evgeny Kissin op het slotconcert magistrale klanken aan de vleugel wist te ontlokken, was letterlijk ongehoord en wat mij betreft het Hoogtepunt der hoogte-punten. Wat een architecturale helderheid en feilloze pianistieke trefzekerheid! Wat een ongelooflijke emotionele intensiteit, muzikale diepgang en spirituele waarachtigheid klonk er door in elke noot die hij speelde.”

Een ode aan een van de grootste pianisten dóór een van de grootste pianisten. Een avond die u als pianoliefhebber niet mag missen.

Evgeny Kissin

Ode aan Rachmaninoff

Woensdag 
28 juni, 2023
20:00
Amare - Den Haag 
Tickets vanaf: euro

Programma

 • J.S. Bach

  Chromatische Fantasie & Fuga in d kl.t., BWV 903

 • Mozart

  Sonate nr. 9 in D gr.t., KV 311

 • Chopin

  Polonaise in fis kl.t., op. 44

 • Pauze
 • Rachmaninoff

  Lilacs
  Prelude in a kl.t., op. 32 nr. 8
  Prelude in Ges gr.t., op. 23 nr. 10

  Uit ‘Etudes-Tableaux, op. 39’:
  Nr. 1 in c kl.t.
  Nr. 2 in a kl.t.
  Nr. 4 in b kl.t.
  Nr. 5 in es kl.t.
  Nr. 9 in D gr.t.

Toegift

 • Rachmaninoff

  Melodie in E gr.t., op. 3 nr. 3
  Sérénade in bes kl.t., op. 3 nr. 5
  Prélude in cis kl.t., op. 3 nr. 2

 • Voormalig wonderkind Evgeny Kissin heeft een unieke intensiteit en is een perfectionist pur sang. Zijn formidabele techniek staat volledig in dienst van het verlangen naar een diepe toon. In zijn pianospel zit een zinderende passie die ontketent in euforie.

 • Amare

  Den Haag

  Huis voor cultuur, educatie, events en ontmoeting

  De schitterende, nieuwe state-of-the-art concertzaal Amare in Den Haag is sinds herfst 2021 geopend en biedt ruimte aan 1.500 muziekliefhebbers. Deze nieuwe cultuurtempel, in het hartje van Den Haag, heeft een prachtige akoestiek en een internationale uitstraling. Het is ontworpen door architecten Patrick Fransen en Jo Coenen en de bouw heeft ruim 4 jaar geduurd.

  Locatie details

Pers

Over dit concert

Berichten

Over dit concert