Beethoven, Schumann & Rachmaninoff

De wereldvermaarde meesterpianist Grigory Sokolov heeft Alexandra Dovgan geprezen en beschreven als een uitzonderlijk talent. Hij zegt verder: “Dit is een van die zeldzame gelegenheden. De pianiste Alexandra Dovgan kan moeilijk een wonderkind worden genoemd, want hoewel dit een wonder is, is het geen kinderspel. Wat je hoort is een optreden van een volwassen individu en een Persoon.”

Alexandra Dovgan, geboren in 2007 in een muzikale familie, begon haar pianistieke carrière op de jonge leeftijd van 4. Ze wordt erkend voor haar uitzonderlijke vaardigheden en won prijzen in vijf internationale competities, waaronder de Moscow International Vladimir Krainev Piano Competition en de International Young Pianists Competition “Astana Piano Passion”. Toen ze nog maar 10 jaar oud was, won ze de Grand Prix van de Grand Piano Competition, waarmee ze wereldwijd het publiek in vervoering bracht met haar opmerkelijke talent. Alexandra heeft op prestigieuze podia gespeeld, waaronder het Mariinsky International Piano Festival, de Philharmonie in Berlijn en het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam.

 

Alexandra Dovgan

Beethoven, Schumann & Rachmaninoff

Pianorecital
Vrijdag 
30 januari, 2025
20:00
deSingel - Antwerpen 
Tickets vanaf: euro

Programma

 • Ludwig van Beethoven

  Sonate nr. 31 in As gr.t., op. 110

 • Robert Schumann

  Sonate nr. 2 in g kl.t., op. 22

 • Pauze
 • Sergei Rachmaninoff

  Variaties op een thema van Corelli, op. 42

 • Sergei Prokofiev

  Sonate nr. 2 in d kl.t., op. 14

 • Grigory Sokolov noemde haar een wonder en een exeptioneel talent. Alexandra’s spel wordt gekenmerkt en onderscheidt zich door een spontane diepgang en groot artistiek bewustzijn, in combinatie met een ongelooflijk mooie klank en precisie.

 • deSingel

  Antwerpen

  Kunst zonder grenzen

  deSingel is de belangrijkste Antwerpse kunstsite voor theater, dans, muziek en architectuur. De ontmoetingsplaats voor een breed kunstminnend publiek en de broedplaats voor artistieke creaties. Met zijn uitdagende programma wil deSingel zoveel mogelijk mensen bereiken. De grote zaal (Blauwe Zaal) biedt plaats aan ongeveer 1000 muziekliefhebbers.

  Locatie details