Aidan Mikdad

 (NED)

Een muzikale sensatie staat op het punt de drempel van de ‘Zaal der Meesterpianisten’ te overschrijden. Aidan Mikdad, een veelbelovend talent, klopt aan met de vastberadenheid van een hemelbestormer. Op 19-jarige leeftijd heeft hij zich al bewezen als de jongste onder de twaalf halve finalisten tijdens de prestigieuze Koningin Elisabethwedstrijd in Brussel.

Wat Aidan onderscheidt, gaat verder dan zijn jeugdige leeftijd. De vertolking van de uitdagende “Nocturne pour la main gauche seule op. 9, nr. 2” van Aleksandr Skrjabin vereist niet alleen technische virtuositeit maar ook emotionele diepgang en expressie. Het is een uitdaging die alleen de meest begaafde pianisten aandurven.

Een jaar na zijn opvallende optreden in Brussel herhaalt Aidan zijn triomf op het World Master Pianists recital in Amare Den Haag. Als een last-minute invaller, in de voetsporen van de legendarische Arcadi Volodos, wist Aidan het publiek andermaal te betoveren met Skrjabin’s meesterlijke compositie. Aidan’s uitvoering was een aangrijpende reis die de toehoorders meesleepte in de diepten van Skrjabin’s meesterwerk. Het ovationele applaus dat volgde, was  een uiting van oprechte bewondering voor de kunst en virtuositeit die Aidan tentoonspreidde.

Met Aidan Mikdad aan de vleugel worden de poorten van de ‘Zaal der Meesterpianisten’ geopend voor een nieuwe generatie muziekliefhebbers. Mis deze opkomende ster niet terwijl hij de grenzen van de pianomuziek verkent en ons meeneemt op een reis naar artistieke verfijning en emotionele diepgang. Aidan Mikdad, een naam die we ongetwijfeld nog vaak zullen horen resoneren in de wereld van de meesterpianisten.

Berichten

over Aidan Mikdad

Galerij

Bekijk ook